Skip to content
Početna stranica » Novosti » Stari prijatelji – novi trikovi. Upoznajte grupu Roku Rousu & The I.O.N.S.

Stari prijatelji – novi trikovi. Upoznajte grupu Roku Rousu & The I.O.N.S.

  Aktivni u svakom smislu riječi tijekom 2004. godine pa do 2011-te, Moses Hazy započeo je svoju zasluženu pauzu prije 10 godina. Nakon što su izluđivali publiku (i same sebe) od Pekinga do Toronta, trebalo je mnogo vremena i sretne okolnosti da se ova tri kamena stupa grupe Roku Rousu & The I.O.N.S. ponovo spoje.

  Budući da je, mariniran u desecima bendova, Roku Rousu – konačno i još jednom započeo raditi na nekim solo stvarima, s idejom osnivanja novog benda. No, nakon što se iznova i repetitivno vraćao na početak pošto se basist (Rousu) i bubnjar (Rousu) jednostavno nisu mogli sporazumjeti, odlučio je zamoliti starog prijatelja, multiinstrumentalista Jooa (Karjalainen) da uskoči iza bubnjarske opreme. Kao što ga je zamolio i da uskoči iza klavijatura, harmonike, te mnogo drugih instrumenta! Joo je pristao, i tako su započeli zajednički rad uz obećanje da će projekt što duže zadržati u tajnosti. Ali njihovi jezici podmazani poznatim “kastikama” iz Snooker Timea bilo je nemoguće utihnuti jer je Mikko (Siven) sjedio za njihovim stolom nakon svih ovih godina.

  Roku Rousu & The I.O.N.S.

  Prazni kalendar beskrajne 2020. godine učinili su ih da umiješaju pravu poslasticu; nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno, nešto plavo. Otkačeni rock, seksi folk, power pop i sve ostalo bačeno je u vrelu posudu i napokon je prvi tanjur ove široke lepeze žanrova svrstan u singl. Rock Country pjesma pod nazivom “City Jesus“. Pjesma njihove zajedničke prošlosti, klanjajući se, kao i savijajući prema svom izvornom mjestu susreta i Rokuovom rodnom mjestu.

  Singl “City Jesus” popraćen je i eksplozivnijim materijalom “Scratch Me If You Can“. Singl je vrsta psihodeličnog hibridnog garage-punk-power-pop-lo-fi-rocka, a tekst je napisao J. Aslak Räsänen iz Ruotomielija.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR