Skip to content
Početna stranica » Novosti » Od danas do sutra, od sutra do preksutra – Romano D. Franto

Od danas do sutra, od sutra do preksutra – Romano D. Franto

  Zagrižena skupina fanova Romano D. Franto-a koja je upoznata sa nekim od pjesama uživo već i prije izlaska albuma proziva ga “jednim od najupečatljivijih albuma naših prostora u posljednjih dvadeset godina“. Na njemu se nalazi sve što ne možete čuti na uobičajenim albumima – studijsku radio emisiju sa mnoštvom glazbenih gostiju raznolikih žanrova koje izvodi jedan jedini autor, poznat i pod imenom „čovjek sa 1000 lica“!

  Ukratko, album donosi isto toliko glasova i gitarističkih aranžmana koji sežu od rocka, popa, reggaea, bluesa, komedije, feelgood radio hitova, do hip-hopa, grungea, šansone i kratkih radio-skečeva. Još kada tome dodamo zviždaljke, trubice i kratke minijature na ukuleleu, dobivamo kolekciju glazbenih priča za sva godišnja doba, koje je autor stvarao i sakupljao kroz protekla dva desetljeća u svojoj karijeri putujućeg voditelja gerilskog teatra.

  Predstavljenih 18 pjesmama dolaze sa TV show pozornica, rock i electro klubova, cirkuskih festivala i ekskluzivnih kućnih nastupa. Neki od hitova kriju se pod naslovima: „Od danas do sutra“, „Oblaci“, „A drvo stoji“, „Hoću da mi bude dosadno“, „Šljive i kruške“, „Nabrijan sam ko sto gromova“, a ostale otkrijte sami.

  Romano D. Franto

  Kompletnu audio produkciju (snimanje, miksanje i masteriranje u Gringo’s Gate Studiju) potpisuje Dinko Čvorić – Doringo, kao i fotografije, te cover albuma. Album je objavljen za diskografsku kuću Hitchtone Music & Promotion te se nalazi na svim relevantnim digitalnim glazbenim servisima.

  Prvi spot naslovne pjesme „Od danas do sutra“ također snima i montira Dinko Čvorić-Doringo predstavljajući raznolike glumačke transformacije čovjeka sa 1000 lica, u svakodnevnim ambijentima.

  Romano D. Franto je diplomirani filozof i novomedijski umjetnik sa karijerom profesionalnog komičara, glazbenika, pantomimičara i edukatora,. Poznat kao voditelj cirkusko-glazbene skupine “Kućni teatar Škripzikl”, OPA-ist i mastermind organizacije POANTA PRIČE.

  U izvođenju kombinira sve kazališne, cirkuske i glazbene žanrove (specijalizirao vizualnu i glazbenu komediju, vještine glumačke preobrazbe i voditeljske uloge za pozornice i TV emisije).

  Romano D. Franto

  Od 1999. stvara autorsku glazbu i izdaje albume svih mogućih žanrova koju koristi u svojim predstavama (do sada izdao 5 albuma). Nakon prvih nastupa dobiva naziv “Čovjek sa 1000 lica”, a od tada osniva mnoge projekte i sudjeluje na desecima kazališnih, glazbenih, filmskih, edukacijskih i cirkuskih projekata provedenih na području cijele EU.

  Kroz godine izvođenja surađivao sa više od 50 umjetnika svih vrsta i nastupao na mnogim festivalima, radio, TV i Internet programima istražujući i nove mogućnosti izvedbi – u privatnim stanovima, kućama, galerijama i ulicama. Uspješan one-man-cirkus show „Something completely Frantic / Konačno nešto normalno“ kreira 2019. (režija: Jango Edwards), sa njim nastupa na mnogim pozornicama i postaje asistent na novoklaunskom institutu u Barceloni.

  Album „Od danas do sutra, od sutra do preksutra“ donosi 18 kompozicija, koje Romano D. Franto izvodi kroz mnoge autorski stvorene karaktere i predstavlja svoje viđenje rocka, popa, šansone, bluesa, india, rapa, feelgood glazbe, radio-drame i tako kreira ekskluzivni soundtrack za sva godišnja doba.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR