Skip to content
Početna stranica » Novosti » RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom “Musicman”

RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom “Musicman”

  Producentski duo RootsInSession nedavno su obilježili 20. godina rada i kreiranja soundsystem scene na Balkanu, a ulaze u 2021. godinu u ska ritmu. Ovaj produktivni dvojac su u 2020. objavili čak sedam singlova, od reggae remixeva pa sve do autorskih drum’n’bass stvari.

  Iako je 2020. godina pustila tvrd pečat u znamenju čudnog perioda lockdowna, RootsInSession duo najavljuje prvi riddim album u Sloveniji pod nazivom “Lockdown Ska Riddim” koji će izaći na ljeto 2021.

  RootsInSession Musicman Tadiman

  Na albumu će Pier i Fu ugostiti različite domaće i inozemne izvođače, a prvi gost na riddimu je slovenski pjevač koji dolazi iz Maribora. Riječ je o Tadimanu, reggae izvođaču s najduljim stažem u Sloveniji koji je ujedno i frontman slovenskog benda Siti Hlapci. Tri veterana slovenske urbane scene po prvi put surađuju na singlu “Musicman“, a da bude priča još sočnija, na produkciji im se pridružuje još jedan veteran, multiinstrumentalist i frontman Marko Gaćina (Marcus G), koji je lani također obilježio 20 godina rada sa svojim bendom Brain Holidays

  snimanjem albuma na Jamajci. Trojica producenata tako započinju novu priču suradnje na novom Lockdown Ska Riddim albumu. Ska kao oblik jamajčanske glazbe koja spaja elemente menta, calypsa, američkog jazza i rhythm & bluesa bila je prethodnik rocksteadya i reggae žanra.

  RootsInSession se ovim izdanjem vraćaju korijenima, glazbi rude boysa. Prvi singl “Musicman” s nadolazećeg albuma Lockdown Ska Riddim objavljen je 25. veljače za RootsInSession Music.

  Riddim je riječ iz jamajčanske patwe (patoisa), a predstavlja patwanski izgovor engleske riječi ritam. No kada se koristi u reggae kulturi taj pojam se odnosi na instrumental. Ako određeni riddim postane popularan, može biti korišten kao podloga u desetcima, možda čak stotinjak pjesama, i to ne samo na snimkama već i na izvedbama uživo.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR