Skip to content
Početna stranica » Novosti » Izgubite se u svemiru psihodelije – Roy and the Devil’s Motorcycle

Izgubite se u svemiru psihodelije – Roy and the Devil’s Motorcycle

  Ponovno izdanje albuma prvijenca psihodeličnog punk sastava, isključivo snimano dimom ispunjenim nedjeljama te mamurnim ponedjeljcima 1995. i 1996. godine

  možete pronaći na CD-u, gramofonskoj i digitalnoj ploči. Pjesme funkcioniraju jedino kao cjelina i zato se prije puštanja ovog albuma dobro smjestite i prepustite putovanju kroz psihodelični ovog briljantnog sastava iz malog planinskog grada Švicarske. Predstavljamo Vam grupu Roy and the Devil’s Motorcycle te njihov album .

  Roy and the Devil’s Motorcycle

  U svojim tinejdžerskim godinama idoli su im bili legendarni sastav Spacemen3. Nakon preslušavanja albuma možemo reći da je utjecaj Sonic Booma te J Spacemana ostao urezan u njihov zvuk, no tek kao jedna komponenta njihovog šarenog, originalnog te beskompromisnog glazbenog spektra. Vjerujemo da im je tako njihova suradnja s Tony “Doggen” Fosterom ostvarenje dječačkih snova, koji je ovih dana glazbeni producent njihovih novijih glazbenih uspješnica, no ovo nije članak o Doggenu. Danas pišemo o ponovnom izdanju njihove prve ploče koju su snimili 1996. godine pod etiketom Voodoo Rhythm Recordsa, diskografske kuće u kojoj su našli svoj dom već 1995-e. To čini  Roy and the Devil’s Motorcycle prvom grupom (a da nije od Beat-Mana) u Voodoo Recordsima, a najbolji dio svega toga jest to što još uvijek preko njih i objavljuju svoja djela.

  Prisjetimo se, 1996-e godine na vrhuncu je Techno/Trance , a uz Techno i Trance usko povezana bila je i MTV-eva mainstream glazba, i kraj toga nije bilo mjesta za “Roya i Đavoljin Motor”.

  No, mi smatramo da je njihovo vrijeme stiglo.  Čudna vremena zahtijevaju čudnu glazbu, a puno čudnije i genijalnije od Roy and The Devil’s Motorcyclea ubrzo i nećete pronaći. Album Good Morning pun je tinejdžerske neobičnosti te energičnosti koju pokreće Punk i njihovi “space” zvukovi. Album je snimio sam sastav u Roy Home Studiju; presnimavali su trake s vrpce na vrpcu do iznemoglosti dok nisu “poderali zvuk” točno onoliko koliko treba da bi dobili svoj autentičan “sound”. Takvi post-produkcijski proces je ono što je bend učinilo svjetskim. Takve snimke današnja računala i produkcija ne može niti će ikad moći. Istinski ručno rađeno sa silnim trudom i velikom pažnjom na svaki ton od početka do kraja. Oni su Roy and The Devil’s Motorcycle, album je jedan i jedini Good Morning Blues, a stanica na kojoj ga možete slušati je Radio Falš.

  1 thought on “Izgubite se u svemiru psihodelije – Roy and the Devil’s Motorcycle”

  1. Pingback: Honshu Wolves izdaje novi album "Cosmic Creature Capture" - Radio Falš

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)