Skip to content
Početna stranica » Novosti » Izgubite se u svemiru psihodelije – Roy and the Devil’s Motorcycle

Izgubite se u svemiru psihodelije – Roy and the Devil’s Motorcycle

  Ponovno izdanje albuma prvijenca psihodeličnog punk sastava, isključivo snimano dimom ispunjenim nedjeljama te mamurnim ponedjeljcima 1995. i 1996. godine

  Album možete pronaći na CD-u, gramofonskoj i digitalnoj ploči. Pjesme funkcioniraju jedino kao cjelina i zato se prije puštanja ovog albuma dobro smjestite i prepustite putovanju kroz psihodelični punk ovog briljantnog sastava iz malog planinskog grada Švicarske. Predstavljamo Vam grupu Roy and the Devil’s Motorcycle te njihov album Good Morning Blues.

  Roy and the Devil’s Motorcycle

  U svojim tinejdžerskim godinama idoli su im bili legendarni sastav Spacemen3. Nakon preslušavanja albuma možemo reći da je utjecaj Sonic Booma te J Spacemana ostao urezan u njihov zvuk, no tek kao jedna komponenta njihovog šarenog, originalnog te beskompromisnog glazbenog spektra. Vjerujemo da im je tako njihova suradnja s Tony “Doggen” Fosterom ostvarenje dječačkih snova, koji je ovih dana glazbeni producent njihovih novijih glazbenih uspješnica, no ovo nije članak o Doggenu. Danas pišemo o ponovnom izdanju njihove prve ploče koju su snimili 1996. godine pod etiketom Voodoo Rhythm Recordsa, diskografske kuće u kojoj su našli svoj dom već 1995-e. To čini  Roy and the Devil’s Motorcycle prvom grupom (a da nije od Beat-Mana) u Voodoo Recordsima, a najbolji dio svega toga jest to što još uvijek preko njih i objavljuju svoja djela.

  Prisjetimo se, 1996-e godine na vrhuncu je Techno/Trance glazba, a uz Techno i Trance usko povezana bila je i MTV-eva mainstream glazba, i kraj toga nije bilo mjesta za “Roya i Đavoljin Motor”.

  No, mi smatramo da je njihovo vrijeme stiglo.  Čudna vremena zahtijevaju čudnu glazbu, a puno čudnije i genijalnije od Roy and The Devil’s Motorcyclea ubrzo i nećete pronaći. Album Good Morning Blues pun je tinejdžerske neobičnosti te energičnosti koju pokreće Punk i njihovi “space” zvukovi. Album je snimio sam sastav u Roy Home Studiju; presnimavali su trake s vrpce na vrpcu do iznemoglosti dok nisu “poderali zvuk” točno onoliko koliko treba da bi dobili svoj autentičan “sound”. Takvi post-produkcijski proces je ono što je bend učinilo svjetskim. Takve snimke današnja računala i produkcija ne može niti će ikad moći. Istinski ručno rađeno sa silnim trudom i velikom pažnjom na svaki ton od početka do kraja. Oni su Roy and The Devil’s Motorcycle, album je jedan i jedini Good Morning Blues, a stanica na kojoj ga možete slušati je Radio Falš.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR