Skip to content
Početna stranica » Novosti » Savjeti za likovne umjetnike: Kako postati umjetnički Genij

Savjeti za likovne umjetnike: Kako postati umjetnički Genij

  Likovna umjetnost je područje gdje se kreativnost susreće s genijalnošću – ili barem tako kažu. Ali zašto bismo se morali naporno truditi? Zašto ne bismo stvarali umjetnost bez napora, uz malo smijeha i kreativnog kaosa? Upravo zato vam Radio Falš donosi niz “mudrih” i satiričnih savjeta koji će vas odvesti do umjetničkog genija bez truda.

  1. Savjet: Sve boje koje imate samo bacite na platno

  Tko ima vremena pažljivo razmišljati o paleti boja? Bacite ih nasumično i nazovite to “apstraktnim izrazom”. Slikajte bez prethodnog planiranja, a rezultat će biti vaš jedinstveni umjetnički pečat.

  Dodatna napomena: Tube boja nije nužno potrebno ni otvoriti.

  2. Savjet: Inspirirajte se spavanjem

  Zašto gubiti vrijeme na inspiraciju? Spavajte ispred svojeg platna i nazovite to “eksperimentalnim performansom”. Možda ćete čak pronaći nevjerojatne ideje dok sanjate! U svakom slučaju, teško da san škodi.

  3. Savjet: Iskoristite sve, ALI SVE što imate

  Neka vaša umjetnost bude višeslojna kao vaš omiljeni sendvič. Ljepite sve što vam padne pod ruku – to je “kolažna eksplozija”. Iskoristite različite materijale i teksture kako biste stvorili intrigantne kompozicije. Tko zna, možda će na kraju nastati i solidna skulptura. Samo pripazite da za vašu umjetninu ne bude potrebna građevinska dozvola.

  4. Savjet: Improvizirajte (ili barem uvjerite sami sebe da to radite)

  Nemojte planirati. Samo hvatajte boje i razbacujte ih uokolo – to je “impresionistički kaos”. Dopustite si slobodno izražavanje emocija i sve popratne reakcije na svijet oko sebe.

  5. Savjet: Novi mediji uvijek pale

  Čemu tradicionalno ulje na platnu? Pokušajte sa senfom na tostiranom kruhu – to je “kulinarska apstrakcija”. Tako ne samo da ste se upustili u eksperimentiranje novoga medija, već ste izmislili cijeli novi pravac u likovnoj umjetnosti. Istražite nove medije i materijale kako biste potaknuli svoju kreativnost. Vaša nova Senf Mona Lisa možda će se jednoga dana prodavati za vrtoglave cifre, nakon vaše smrti, naravno.

  Mona Lisa

  6. Savjet: Slikajte mrtve pčele

  Mrtve pčele će zasigurno dodati pravu dozu drame – to je “simbolička refleksija prirode”. Koristite neočekivane elemente kako biste dodali dubinu i intrigantnost svojim djelima.

  Sada kada znate tajne umjetnosti bez napora, krenite i osvojite svijet svojim genijalnim, ili možda ne tako genijalnim, djelima! Uostalom, što je umjetnost bez malo smijeha i kreativnog kaosa? Ako ništa, Umjetnička Guruistika je uvijek ovdje za vas!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR