Skip to content
Početna stranica » Novosti » Silver Nightmares objavili svoj prvi LP “Apocalypsis”

Silver Nightmares objavili svoj prvi LP “Apocalypsis”

  Talijanski Prog Rock sastav objavio svoj prvi LP album pod nazivom Apocalypsis

  Ovaj talijanski progresivni Rock bend je 1. studenog ove godine objavio svoj prvi LP album pod nazivom “APOCALYPSIS” ( ἀποκάλυψις ).

  Ovo je još jedan konceptualni album koji se bavi povijesnim putovanjem ljudskih bića koja se spremaju na obračun. Trima osnivačima benda: Gabrielu Espositu (bas), Alessiu Maddaloni (bubnjevi) i Gabrielu Taormini (klavijature); sada su se pridružili vokalist Michele Vitrano i gitaristi Mimmo Garofalo i Emanuele Lo Giudice, kako bi zajedno dovršili „glazbenu slagalicu“. Svoj primjerak albuma možete nabaviti na CD-u, a dostupan je i u digitalnom obliku.

  Silver Nightmaers Apocalypsis

  Tko je Silver Nightmares?

  Bend je nastao u Palermu 2018. godine, a osnovali su ga basist Gabriele Esposito, bubnjar Alessio Maddaloni i klavijaturist Gabriele Taormina. Bend je prošao kroz nekoliko konfiguracija, a sadašnju postavu čine pridruženi članovi Mimmo Garofalo i Emanuele Lo Giudice na gitarama dok je Michele Vitrano pjevač benda.

  Silver Nightmaers Apocalypsis

  Njihov stil proizašao je iz raznih utjecaja uključujući progresivni rock, Aor, heavy metal i klasičnu glazbu. Također treba spomenuti i raznolike utjecaje na svakog člana benda, a u utjecaje se mogu ubrojiti Asia, Genesis, Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Styx, Kansas, Toto, Iron Maiden, Jethro Tull, Foreigner, Dream Theater, Opeth, Ghost, Marillion, Anathema, Katatonia, Judas Priest i Ten.

  Članovi su napisali, skladali i orkestrirali glazbeni materijal svog prvog EP-a pod nazivom “The Wandering Angel“ iz 2020. godine. SILVER NIGHTMARES su objavili svoj prvi dugo očekivani LP album pod nazivom “APOCALYPSIS” (ἀποκάλυψις) u prvoj polovici 2022. godine.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR