Skip to content
Početna stranica » Novosti » Prvi EP grupe iz Palerma

Prvi EP grupe iz Palerma

  Silver Nightmares je talijanski Prog/Aor sastav iz sa friškim EP-om dostupnim u digitalnoj formi ili na CD-u. Snimljeno i mixano u Palermu, master je obavljen u Milanu, a pjesme objavljene i na Falšu!

  Silver Nightmares The Wandering Angel

  Silver Nightmares osnovao je Gabriele Esposito (basist), Alessio Maddaloni (bubnjar) te klavijaturist Gabriele Taormina u Palermu 2018. godine. Sastav je prolazio kroz nekoliko transformacija do dolaska gitarista Mimmo Garofalo-a.

  Kompozirali su, orkestrirali i napisali tekst glazbenom materijalu koji će kasnije činiti repertoar njihovog prvog EP-a

  “The Wandering Angel” (2020), a na kojem su gostovali Simone Bonomo i Michele Vitrano (dvoje iskusnih vokalista), Giulio Maddaloni (flauta), Tody Nuzzo (gitare) te Davide Severino (truba).

  Sadržaj albuma bavi se gubitkom čovjekove duhovnosti. Lutajući anđeo, spušta se sa daleke zvijezde života, pada iz raja i započinje svoj put pun zemaljske ukaljanosti. Putovanje između prirode, junaka prošlosti i pronicljivih likova, u ovo vrijeme, konačna će Mu potraga biti putovanje svemirom.

  Silver Nightmares The Wandering Angel

  Njihov stil nastao je iz širokog raspona utjecaja uključujući progresivni rock, Aor, heavy metal i klasičnu glazbu, dok su samo od nekih utjecajnijih sastava na članove benda Asia, Genesis, Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Styx, Kansas, Toto, Iron Maiden, Jethro Tull, Foreigner, Dream Theater, Opeth, Ghost, Marillion, Anathema, Katatonia, Judas Priest i Ten.

  Bez daljnjeg duljenja, klikni na Falš i uživaj u glazbi!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR