Skip to content
Početna stranica » Novosti » Kako ćemo, kamo i kud? Fenomen u nastajanju

Kako ćemo, kamo i kud? Fenomen u nastajanju

  U tamnom srcu zagrebačkih studentskih domova, iz sobe broj 9, rađa se novi zvuk, nova energija. Bend koji se ne boji eksperimentirati, prkositi žanrovima i istraživati granice – Soba 9. Njihov debitantski singl, “Kako ćemo, kamo i kud?”, udara poput naleta svježeg zraka, noseći sa sobom miris glazbene revolucije i obećanje bolje budućnosti.

  Soba 9 Kako ćemo, kamo i kud?

  Soba 9 nije samo bend, to je kolektivna energija koja kipti iz svakog akorda i ritma. Vođeni vokalisticom i violinisticom Mariom Jović, koja svojom nevjerojatnom snagom i senzibilitetom povlači slušatelje u vortex njihove glazbe, Soba 9 je na misiji da preoblikuje scenu. Roko Prpa, Karlo Gajšak i Marko Jurišić čine ovu neodoljivu četvorku koja svojom sinergijom plamti na svakom nastupu.

  Ali što je to što “Kako ćemo, kamo i kud?” čini posebnim? Nije to samo pjesma; to je manifest za sve one izgubljene duše koje traže smjer u kaotičnom vrtlogu modernog života. Karlo Gajšak, gitarist benda, opisuje kako je pjesma nastala u jednoj vreloj ljetnoj noći u studentskoj sobi, gdje su se Roko i on igrali zvukovima, nesvjesni da stvaraju nešto veliko. To je glazba koja nije planirana, već rođena iz čiste inspiracije i prijateljstva.

  Pjesma je dopunjena zaraznim funk zvukom i nevjerojatnim tekstom koji oslikava jednu ludu večer u životu mladih. Ritmovi se prepliću, melodije plešu zajedno, dok Maria Jović svojom izvedbom osigurava da svaka nota odzvanja s autentičnošću i strašću.

  Videospot koji prati pjesmu je vizualni ekvivalent njihove muzike – divlji, slobodan i pun života. Juraj Čurdo i Silvio Balija, zajedno s članovima benda, stvorili su nešto što je više od običnog videa; to je umjetničko djelo koje će zasigurno ostaviti trajan dojam.

  Soba 9 je više od obećanja; oni su revolucija koja se upravo događa. Sa svakim nastupom, uključujući i nadolazeći na Klanjec ART festu 14. lipnja, njihova zvijezda sve jače sjaji. Očekujte više od ovog benda na jesen kada budu lansirali nove pjesme koje će vas još jednom pomesti s nogu.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR