Skip to content
Početna stranica » Novosti » Špurijusi se dvominutnim singlom “4 Banke” kroz krizu srednjih godina vraćaju čistokrvnom punk rocku

Špurijusi se dvominutnim singlom “4 Banke” kroz krizu srednjih godina vraćaju čistokrvnom punk rocku

  4 banke” su novi singl splitske punk rock skupine, koji uz prethodna tri uratka (Barba je partija, Psihički nestabilna i Dobročinitelji), najavljuje drugi dugosvirajući projekt benda, koji je u fazi miksanja i trebao bi ugledati svijetlo dana do kraja godine.

  Špurijus se ovim singlom, nakon nekoliko žanrovski mješovitih i šarolikih pjesama, vraća svom poznatom glazbenom stilu koji njeguje od samog osnutka benda, klasičnom i čistom punk rocku. U dvije energične minute, bend je, prema svom standardnom cinično-zabavnom obrascu, iscijedio sve tegobe kroz koje prolaze veterani punk pozornica. Naizgled uporni, neumorni i tvrdoglavi buntovnici i autsajderi, koji se nikad neće pomiriti s nepisanim društvenim pravilima o prihvaćanju kompromisa i konformističkih životnih načela, koliko god to ne željeli priznati ni sebi ni drugima, ipak prolaze kroz zdravstvene prepreke kao i svi obični smrtnici sa četiri dekade u životopisu i pripadnici svijeta kojem ne žele pripadati, i tako nevoljko prihvaćaju da sve u životu ima svoj rok trajanja te svaki opasni let ima svoje bolno prizemljenje.

  Zanimljivo je da glazbu za ovu autoironičnu minijaturu potpisuje basist benda Ivica BožićJojo, a tekst je djelo Domagoja Božinovića. Aranžmane i sve instrumente i vokale združeno su odradili svi članovi grupe (Jojo, Saba, Tudor i Domo). Pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju, pod producentskom paskom Saše Antića, koji potpisuje i miks i mastering, uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere. Moralnu i savjetodavnu podršku su, kao i za sve ostale pjesme, pružili prijatelji iz The Plejsa.

  Videospot za “4 banke” režirao je splitski redatelj Šimun Šitum, uz pomoć montažera Sandra Barabe i glumačku ulogu Donata Zeke. U spotu možemo prepoznati mnoge upečatljive prigradske simbole grada Splita iz kojeg Špurijus dolazi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR