Skip to content
Početna stranica » Novosti » Špurijusi novim singlom “Dobročinitelji” razotkrivaju masonsku ložu te najavljuju novi album

Špurijusi novim singlom “Dobročinitelji” razotkrivaju masonsku ložu te najavljuju novi album

  Dobročinitelji” su novi singl splitske punk rock skupine Špurijus, koji nas, uz prethodno objavljene singlove Barba je partija i Psihički nestabilna, polako uvodi u priču drugog albuma benda koji je upravo u završnoj fazi miksanja i trebao bi uskoro ugledati svjetlo dana.

  Po već ustaljenoj tradiciji objavljivanja novih žanrovski različitih pjesama, tematika tekstova i pripadajućih glazbenih videa mijenja se iz lokalne i opuštajuće prema globalnoj i pomalo zabrinjavajućoj, a ovog puta na tapetu su neke tajne i polujavne organizacije i udruženja, uz neizbježno propitkivanje njihovih teško dokučivih i bizarnih hijerarhijskih pravila pa običnom smrtniku ne preostaje ništa drugo nego ih izvrgnuti ruglu. Pošto je Špurijus oduvijek bio bend koji artikulira glas malog čovjeka s ulice pred kojim se često zatvaraju vrata nekog “višeg” i uglađenijeg društva, tema izrugivanja tzv. elitnim udruženjima je zicer koji se ne smije propustiti, posebice u ovim pandemičnim vremenima kad restrikcije očito ne vrijede za svakoga.

  Špurijus Dobročinitelji

  Glazbu i tekst potpisuje Domagoj Božinović, a aranžmane svi članovi benda i svi ostali koji su sudjelovali u snimanju. Sama pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju pod producentskom paskom Saše Antića iz TBF-a, koji je bio zadužen i za miks, mastering te prateće vokale i neke specijalne efekte u pjesmi. Snimatelji su bili Dino Siriščević i Boris Ždero. Uz svirku i pjevanje ustaljene postave benda (Jojo, Saba, Tudor i Domo), na pjesmi gostuje stalni suradnik i prijatelj benda, klavijaturist Bruno Matijašević. Za moralnu i savjetodavnu potporu bila je zadužena kompletna ekipa iz The Plejsa.

  Da sve ostane u krugu benda, za režiju i montažu glazbenog spota singla “Dobročinitelji“, koji je sastavljen od raznih arhaičnih kadrova inicijacije u masonsku ložu povezanih s tematikom pjesme pobrinuo se basist Ivica Božić Jojo.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR