Skip to content
Početna stranica » Novosti » Špurijusi novim singlom “Dobročinitelji” razotkrivaju masonsku ložu te najavljuju novi album

Špurijusi novim singlom “Dobročinitelji” razotkrivaju masonsku ložu te najavljuju novi album

  ” su novi singl splitske punk rock skupine , koji nas, uz prethodno objavljene singlove Barba je partija i Psihički nestabilna, polako uvodi u priču drugog albuma benda koji je upravo u završnoj fazi miksanja i trebao bi uskoro ugledati svjetlo dana.

  Po već ustaljenoj tradiciji objavljivanja novih žanrovski različitih pjesama, tematika tekstova i pripadajućih glazbenih videa mijenja se iz lokalne i opuštajuće prema globalnoj i pomalo zabrinjavajućoj, a ovog puta na tapetu su neke tajne i polujavne organizacije i udruženja, uz neizbježno propitkivanje njihovih teško dokučivih i bizarnih hijerarhijskih pravila pa običnom smrtniku ne preostaje ništa drugo nego ih izvrgnuti ruglu. Pošto je Špurijus oduvijek bio bend koji artikulira glas malog čovjeka s ulice pred kojim se često zatvaraju vrata nekog “višeg” i uglađenijeg društva, tema izrugivanja tzv. elitnim udruženjima je zicer koji se ne smije propustiti, posebice u ovim pandemičnim vremenima kad restrikcije očito ne vrijede za svakoga.

  Špurijus Dobročinitelji

  Glazbu i tekst potpisuje Domagoj Božinović, a aranžmane svi članovi benda i svi ostali koji su sudjelovali u snimanju. pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju pod producentskom paskom Saše Antića iz TBF-a, koji je bio zadužen i za miks, mastering te prateće vokale i neke specijalne efekte u pjesmi. Snimatelji su bili Dino Siriščević i . Uz svirku i pjevanje ustaljene postave benda (Jojo, Saba, Tudor i Domo), na pjesmi gostuje stalni suradnik i prijatelj benda, klavijaturist Bruno Matijašević. Za moralnu i savjetodavnu potporu bila je zadužena kompletna ekipa iz The Plejsa.

  Da sve ostane u krugu benda, za režiju i montažu glazbenog spota singla “Dobročinitelji“, koji je sastavljen od raznih arhaičnih kadrova inicijacije u masonsku ložu povezanih s tematikom pjesme pobrinuo se basist Jojo.

  1 thought on “Špurijusi novim singlom “Dobročinitelji” razotkrivaju masonsku ložu te najavljuju novi album”

  1. Pingback: Špurijusi se singlom 4 Banke vraćaju čistokrvnom punk rocku - Radio Falš

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)