Skip to content
Početna stranica » Novosti » Star Crystal – Novi singl i intervju

Star Crystal – Novi singl i intervju

  Star Crystal je Heavy Glam Metal sastav iz Ukrajine. Grupu je osnovala Susanna Radimovskaya 2012. godine. Njoj su se pridružili Alex (gitara) i Elijah (klavijature), te nakon nekog vremena i glazbenih audicija – basist Eugene. Promijenili su mnogo bubnjara prije Maxa, no sada su uvjereni da je on bio finalni dodir koji im je trebao. On je, kako sam sastav kaže, u svibnju 2021. godine postao njihov brat.

  Star Crystal

  Sastav je do sada objavio dva albuma: “Follow me” i “Revival of Glam“, singlCome On Baby“, te čak sedam videospota. “Follow me” je sniman 2015. godine u njihovom rodnom gradu Chernivtsi. Nakon što su završili album, bili su u potrazi za suradnjom s kompatibilnim labelom. Nakon nekoliko mjeseca potrage, pronašli su labelu Rock Avenue Records USA, baziran, pogodite – u Americi. Susanna i Alex netom putuju u Ameriku kako bi potpisali ugovor s njihovim novim labelom, te odrade par radijskih intervjua. Star Crystal sada ima “buzz”, a uz to se logički veže – novi album! “Revival of Glam” je bio dovršen i objavljen 2017. godine. Sa dva albuma na svoje ime, sastav kreće na europsku turneju, pa su tako posjetili Rumunjsku, Bugarsku, Mađarsku, Italiju i Hrvatsku. Paralelno uspjeli su nas iznenaditi i sa pokojim videospotom.

  Star Crystal vjeruje da je glazba prijatelj koji uvijek dijeli vaše raspoloženje i narav. Žele podijeliti svoju glazbu sa svijetom i vjeruju da će njihova glazba potaknuti vaše osjećaje. Oni žele istražiti područja izražavanja i osjećanja glazbe bez gubitka osjećaja koji struji vašim venama kada čujete glazbu. Star Crystal u svojim pjesmama izražava ljubav prema glazbi i nada se da ćete, ako pažljivo preslušate tekst, prepoznati dio sebe i moći pronaći svoju priču u njihovoj glazbi.

  Star Crystal

  Intervju – Ukrajinski sastav Star Crystal

  Odakle ste?
  Mi smo iz Ukrajine, malog grada Chernivtsi blizu granice s Rumunjskom. Još uvijek dolazimo odavde te ovdje imamo prostor za probe.

  Recite nam više o formiranju svog glazbenog projekta – kako je i kada počelo?
  Star Crystal je glam/heavy metal bend koji je u Ukrajini 2012. godine osnovala Susanna Radimovskaya. Sljedeći koji su se pridružili bendu su bili Alex (gitara) i Elijah (klavijature), a nakon nekog vremena i audicija glazbenika pridružio se Eugene (bas). Tada smo imali različite bubnjare, ali zadnji, a nadamo se da je i finalni, pridružio nam se Max (bubnjevi). Postao nam je brat u svibnju 2021.

  Možete li nam reći više o vašem novom singlu – procesu snimanja, tko ga je producirao/projektirao te imaju li još kakvih uspjeha?
  Novi singl “Wild Wind” producirali su Alex i naš bend, naš gitarist, a snimio ga je naš prijatelj ovdje u našem rodnom gradu. Kao i obično, pjesmu tijekom snimanja pojačamo dodavanjem nekih efekata ili stvaranjem back-vokalnih linija, tako da je to vrlo kreativan proces. Ovo je bila naša prva pjesma u koju smo odlučili dodati čarobni zvuk zvončića.

  Čime je inspiriran vaš novi materijal? Koja je priča iza vaše glazbe?
  Priča naše bliske prijateljice inspirirala nas je na stvaranje pjesme koja opisuje ljupke odnose između nje i njenog najboljeg prijatelja – konja. Predani tandem koji se bori u teškom sportu. Željeli smo pokazati što ljubav i rad mogu zajedno.

  Reci nam nešto više o procesu pisanja. Je li to pisanje tipa toka svijesti ili više planirano i promišljeno? Postoji li temeljna tema u vašoj glazbi?
  Prvo i glavno što nam treba je muza, lijepo sunčano vrijeme ili neobična situacija koja nam može dati pregršt emocija. To jednome od nas daje šarmantnu progresiju akorda, koju ostatak sastava pokušava poboljšati svojim idejama.

  Gdje ste napisali novi singl? Kako mjesto i vrijeme utječu na vas i vaš proces pisanja?
  Na maneži za konje osvanula je prva skica pjesme. Taj manež nam je bio prijatelj, a kao što smo već rekli – mjesto i vrijeme puno utječu na nas.

  Mislite li da postoji savršeno vrijeme i mjesto za slušanje novog singla, pogodno za posebno iskustvo slušanja?
  Ovo je nevjerojatno kul pjesma o ljubavi, težnji. Može se slušati u naručju voljene osobe ili negdje na nekoj planini s prekrasnim pogledom na divljinu. Možete gledati krdo konja koji trče ili sportaše koji rade na terenu. Singl je pogodan za svako mjesto, najvažnije je slušati ga srcem i dušom.

  Kad biste se mogli nadati da vaša glazba nekoga inspirira da nešto učini, što bi to bilo?
  Sigurni smo da će svaki sportaš, a posebno ljudi koji se bave jahanjem, biti inspirirani nakon slušanja ove pjesme, ili djeca koja su oduvijek sanjala bavljenjem takvim sportom.

  Recite nam više o svojim glazbenim utjecajima
  Inspirirao nas je Glam metal 80-ih: Mötley Crüe, Whitesnake, Mr. Big, Winger, Vixen, Jon Bon i tako dalje. Melodični Glam Metal Rock je najprivlačniji. Većina tih bendova se često koristi i za soundtrack filmova, posebno za filmove iz 80-ih. Tamo postoji duša i svoja vlastita supkultura.

  Možete li nam reći više o sebi kao umjetnicima?
  Volimo to što radimo, svo svoje slobodno vrijeme, snagu, novac ulažemo u glazbu, i ludi smo za povratnim informacijama i emocijama.

  Radite li s nekim dobrotvornim organizacijama?
  Ponekad Susanna pomaže djeci sa smetnjama, ali to nije javno, to je od srca.

  Imate li kakve interese izvan glazbe?
  Dajemo glazbi toliko vremena da nemamo puno slobodnog vremena za bilo što drugo.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR