Skip to content
Početna stranica » Novosti » Steve Hewitt i Americana singl “Fly”

Steve Hewitt i Americana singl “Fly”

  Steve Hewitt je amaterski umjetnik koji dolazi iz Kenta (UK). Izrastao je u vrijeme eklekticizma glazbenih žanrova, stoga ne iznenađuje što je poznat po oslanjanju na mnoštvo utjecaja – od tradicionalnih narodnih,  pa sve do modernog Pop Rocka. Kao i svaki kultni glazbeni revolucionar, Steve ostaje umjetnički jedinstven i nikad se savršeno ne uklapa unutar bilo koje specifične stilske kategorije.

  Steve Hewitt Fly

  Upravo to neuklapanje u strogo određene žanrove utabalo je put i drugim umjetnicima, kao što su: Newton Faulkner, Jenn Bostic, Emma Stevens, Toploader, Ronan Keating, Jaz Ellington i mnogi drugi. Kao glazbenik koji preferira izvoditi svoja djela uživo, Steve je vremenom izgradio svoju zvjezdanu reputaciju putem raznih nastupa na velikim događajima kao što su „Black Deer Festival“ i „Car Fest“, ali i na nešto manjim – onim lokalnim – koji se održavaju diljem cijelog Ujedinjenog Kraljevstva.

  Njegov debitantski albumBigger Than Words“ iz 2019. godine dobio je pozitivne kritike od nekoliko nacionalnih glazbenih časopisa što je dovelo do toga da se njegova glazba emitira na nezavisnim radio postajama diljem svijeta. U vrijeme kada je cijelim svijetom zavladala epidemija Covida-19 i limitirala neke prijašnje slobode, Steve je dovršavao svoj drugi album koji je financiran sredstvima iz crowd-fundinga. Upravo iz toga je proizašla i pjesma pod naslovom „Fly“. Ta pjesma izlazi kao drugi singl u trilogiji, a rad na njegovom dugoočekivanom LP-u, „Never Two Days the Same“, još je uvijek u tijeku.

  Poletjeti i ostvariti vlastite kreativne ambicije

  Novi singlFly“ potaknut je Steveovim unutarnjim borbama u ostvarivanju vlastitih kreativnih ambicija, ali i osjećajima sputanosti izazovnim događajima, obvezama i životnim odlukama. Duboki razgovor sa starim prijateljem koji je tisućama milja daleko doveo je do sljedeće metaforičke tvrdnje: “Teško je imati krila i ne moći letjeti“. Tada se je pojavio trenutak istinske inspiracije i započeo je kreativni proces. Hewitt je oduvijek bio pisac ozbiljnih tema i autentičnosti. Duboko ukorijenjena u njegovu pjesničkom umijeću, njegova sposobnost je što se može potpuno i transparentno otvoriti.

  Pjesma koju je producirao britanski kantautor James Kirby dostupna je od 7. listopada 2022. godine na svim digitalnim platformama.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR