Skip to content
Početna stranica » Novosti » EP Supernova – Izgubljene snimke napokon objavljene

EP Supernova – Izgubljene snimke napokon objavljene

  Supernova je zagrebački rock band koji je djelovao od 1999. – 2002. te u tom periodu održao četrdesetak nastupa po Zagrebu i okolici, svirajući uglavnom autorske skladbe, ali i obrade znamenitih alter i rock izvođača. Na izdisaju scene, devedesetih godina, band tijekom svog aktivnog djelovanja održava nastupe u legendarnim, a sada davno zatvorenim Zg klubovima poput : Kulušića, Lapa, Saloona, Pauka itd. Djelujući aktivno na ZG sceni snimili su više demo snimaka od kojih smo izdvojili 3 koje će biti objavljene kao digitalni EP Supernova“.

  Supernova – mala škola rock ‘n’ rolla

  Slučajno pronašavši snimke na starom kompjuteru, članovi banda zaključili su da su snimke autorski i produkcijski odoljele vremenu te da je napokon vrijeme da budu objavljene. Kao svojevrsna vremenska kapsula, snimke nas vraćaju na rock scenu od prije 20-ak godina i daju uvid u doba kako je živjela scena na prelasku u internetsko doba, a prije društvenih mreža. Sve se savršeno poklopilo sa dvadesetom obljetnicom prestanka djelovanja banda i stvorio se pravi moment da ovaj EP bude objavljen pod Peperton etiketom. Saša Dumić, frontmen o tome kaže slijedeće:

  Tamo negdje krajem prošlog i početkom ovog tisućljeća po Zagrebu je svirao super bend zvan Supernova. Svirali smo neke svoje stvari koje su možda preživjele tijek vremena (vidjet ćemo!), a najpoznatiji smo bili po rock, blues, punk, novovalnim i sličnim obradama, u to vrijeme još uvijek jako poznatih domaćih i stranih izvođača. Kako nam se repertoar preklapao s nekim drugim poznatijim sviračima i pjevačima koje smo i sami voljeli slušati, bez pretjerivanja mogu reći da smo bili najbolji takav bend u okolici, a naši koncerti nosili epitet „mala škola rokenrola”. Odlučili smo se objaviti ovaj EP kako bismo kao svi normalni bumeri (iako tehnički to nismo) popravili nepravdu iz ranijih dana i ponudili svijetu nekoliko odlično napisanih, odsviranih i produciranih stvari. Samo nemojte slušat preko mobitela. Stavite barem slušalice, po jedno za svako uho.

  Supernova je svirala u sastavu:
  Saša Dumić – vokal, Zvonimir Goldin – gitara, Igor Nađ – bubanj, Vladimir Kanić – bas gitara, Hrvoje Medanić – gitara (na početku djelovanja sastava bas gitaru svirao je Krešimir Ilić). Snimao i producirao – Vladimir Bednjanec. Snimano tijekom 2000 g. u studiju Glazba.

  EP možete poslušati na svim streaming sevisima.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR