Skip to content
Početna stranica » Novosti » Umjetnik i koncept – upoznajte The Foole

Umjetnik i koncept – upoznajte The Foole

  U stara vremena, Budala ili dvorski šaljivac, pod krinkom zabave, također bi davao društvene izjave i govorio istine o ljudskom stanju.

  S ulica Hamiltona u Ontariju u Kanadi, ovaj maskirani multiinstrumentalist naglasak stavlja isključivo na glazbu i priče koje se pričaju. Priče o izgubljenoj ljubavi, dugotrajni osjećaji prema prošlim vezama, borbe s nečijom smrtnošću, nevjerstvom i nekoliko optimističnih ludorija koje svi trebaju odvratiti od svakodnevnih, a ponekad i negativnih svjetonazora.

  The Foole

  Slično kao što kasnije rade Beatlesi, The Foole nema dvije pjesme koje su slične raspoloženju, zvuku ili priči, osim zvukova koje čujete napisao je, izvodio, dizajnirao i producirao čovjek koji stoji iza bijele maske uz malu pomoć prijatelja. Debitantski “… s ove točke gledišta”, iako potpuno moderna zvučna snimka, odaje počast velikim
  umjetnicima prošlosti i sadašnjosti; Beatlesi, Pink Floyd, Prince, Radiohead i David Bowie.

  Prvi singl Ne zovi to ljubav” odgovor je onome koga volite a odlučio vas je napustiti, a odgovor glasi “ali te volim” … onaj koji stoji iza misli “ako me voliš ne biste otišli “, pa je “Don’t call it ” pjesma koja se lako može uklopiti na bilo koji popis pjesama koji uključuje tako velike izvođače kao što su Adele i Coldplay itd.

  Na ovom albumu postoje pjesme koje će možda nekima biti izazovno slušati, od prelijepe balade “Hej samoubojice” koja sa samoubojstvom govori kao da je riječ o liku ili osobi.

  Potom je tu “Budala“, o prijatelju slavnog “majora Toma” u pjesmi “Svemirska neobičnost“, The Foole jadikuje s boli “Nedostaje mi bojnik Tom, sad kad ga više nema” kao počast gubitku lika i umjetnika koji ga je stvorio.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)