Skip to content
Početna stranica » Novosti » Umjetnik i koncept – upoznajte The Foole

Umjetnik i koncept – upoznajte The Foole

  U stara vremena, Budala ili dvorski šaljivac, pod krinkom zabave, također bi davao društvene izjave i govorio istine o ljudskom stanju.

  S ulica Hamiltona u Ontariju u Kanadi, ovaj maskirani multiinstrumentalist The Foole naglasak stavlja isključivo na glazbu i priče koje se pričaju. Priče o izgubljenoj ljubavi, dugotrajni osjećaji prema prošlim vezama, borbe s nečijom smrtnošću, nevjerstvom i nekoliko optimističnih ludorija koje svi trebaju odvratiti od svakodnevnih, a ponekad i negativnih svjetonazora.

  The Foole

  Slično kao što kasnije rade Beatlesi, The Foole nema dvije pjesme koje su slične raspoloženju, zvuku ili priči, osim zvukova koje čujete napisao je, izvodio, dizajnirao i producirao čovjek koji stoji iza bijele maske uz malu pomoć prijatelja. Debitantski album “… s ove točke gledišta”, iako potpuno moderna zvučna snimka, odaje počast velikim
  umjetnicima prošlosti i sadašnjosti; Beatlesi, Pink Floyd, Prince, Radiohead i David Bowie.

  Prvi singl Ne zovi to ljubav” odgovor je onome koga volite a odlučio vas je napustiti, a odgovor glasi “ali svejedno te volim” … onaj koji stoji iza misli “ako me voliš ne biste otišli “, pa je “Don’t call it Love” pjesma koja se lako može uklopiti na bilo koji popis pjesama koji uključuje tako velike izvođače kao što su Adele i Coldplay itd.

  Na ovom albumu postoje pjesme koje će možda nekima biti izazovno slušati, od prelijepe balade “Hej samoubojice” koja sa samoubojstvom govori kao da je riječ o liku ili osobi.

  Potom je tu “Budala“, o prijatelju slavnog “majora Toma” u pjesmi “Svemirska neobičnost“, The Foole jadikuje s boli “Nedostaje mi bojnik Tom, sad kad ga više nema” kao počast gubitku lika i umjetnika David Bowie koji ga je stvorio.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR