Skip to content
Početna stranica » Novosti » The Monstersi najavljuju proljetnu turneju

The Monstersi najavljuju proljetnu turneju

  Legendarni garage punk bendThe Monsters“ najavljuje svoju prvu turneju po Meksiku i zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država nakon gotovo četiri desetljeća aktivnosti.

  Bend će turneju s turnejom započeti krajem travnja, a trajat će sve do svibnja ove godine. Sa svirkama kreću od Meksika, a svoj put privode kraju nastupima duž pacifičke obale u Seattlu. Ovi koncerti označavaju njihov prvi turnejski poduhvat kroz zapadnu Ameriku i označavaju povratak benda u Novi Svijet od njihove turneje po Srednjem Zapadu 2014. godine, koju je obilježio nastup na Muddy Roots Festivalu.

  The Monsters
  The Monsters, Photography by Jahvo Joža

  Zanimljivo je da će se Pete Menchetti, suosnivač Slovenly Recordingsa, na dva koncerata s turneje naći u ulozi DJ-a. Naime, Menchetti će na ta dva događaja zagrijavati publiku prije koncerta, ali i biti duša after partija koji će publiku držati na nogama raznovrsnim punk, garage i drugim hitovima.

  Često možemo pročitati kako su bendovi poput Celtic Frosta, LiLiPUTa i The Young Godsa pioniri švicarskih rock pokreta izvan glavne struje. Međutim, The Monstersi također zaslužuju biti uključeni u tu kategoriju zbog stvaranja alternativne rock žanrovske grane koju nazivaju trash rock, podžanra koji je utjecao na cijelu novu generaciju underground punk grupa od osnivanja benda 1986. godine. Ovaj žanr predstavlja čudan spoj rockabilly ritmova s brzim punk zvukovima, a The Monstersi su s godinama postali samo brži i žešći, što potvrđuje njihov nedavni albumYou’re Class, I’m Trash“, objavljen putem izdavačkih kuća Voodoo Rhythm Records, Slovenly Recordings i Sounds of Subterrania.

  The Monsters Tour

  The Monstersi su nastupali na pozornicama svih kontinenata – Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Europi i Australiji. Njihova prva turneja duž zapadne obale za njih ima posebno značenje, a svoje misli su s nama podijelili su u nastavku.

  „The Monstersi imaju dugu povijest s zapadnom obalom Sjedinjenih Američkih Država. Jan, bubnjar benda, rođen je u San Luis Obispo-u, tijekom ljeta ljubavi. A Beat-Man, lider benda, ima obitelj u Los Angelesu. To je kao povratak kući, i želimo pokazati što radimo i predstaviti vam naš Super-1-Riff-Rock’n’Roll-Boogie-Trash.“

  „The Monstersi su formirani u Bernu (Švicarska) i to je toliko neamerički grad koliko god može biti. Od samog početka, nismo bili zadovoljni glazbenom scenom općenito, a posebno ne glazbenom scenom u Švicarskoj. Na početku smo bili protiv pop glazbe. Sada su to kopije, bendovi koji žive i slave prošlost. Ne možemo to podnijeti i mrzimo to danas jednako koliko smo mrzili i jučer. Ali umjesto da se žalimo, stvaramo novu glazbu, novo iskustvo slušanja za vas  koje će biti toliko glasno da nećemo čuti vaše prigovore.“

  „To nam je cilj; upozoreni ste“ – poručuju nam članovi benda: Beat-Man, Janosh, Swan Lee i Pumi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR