Skip to content
Početna stranica » Novosti » Alt Rock sastav iz Milwaukeeja – upoznajte The Splitz

Alt Rock sastav iz Milwaukeeja – upoznajte The Splitz

  The Splitz je američka grupa koja dolazi iz predgrađa Milwaukeeja u Wisconsinu. Grupa je kao kvintet postigla regionalni uspjeh privlačeći pažnju Slash/Warner Bros-a 1990., ali nije uspjela postići dogovor. Splitzi su službeno raspustili sastav nakon što su samostalno objavili albumMinus One” 1992. godine. Govorilo se o ponovnom okupljanju godinama, ali ništa konkretnije od toga nije se dogodilo sve do objava lažnih postova na Facebooku 2016. koji su navodili da je u tijeku turneja i novi album, što je natjeralo tri preostala originalna člana da se sastanu i ozbiljno porazgovaraju o cjelovitom ponovnom okupljanju.

  The Splitz Invicta

  Godine 2018. objavljen je albumMortality Curve” s odličnim recenzijama, a 2020. godine objavljena je “Invicta“. Oba albuma postigli su globalnu eterizaciju. Osnivači John Jaco (gitara, bas, sintisajzeri, vokali) i Scott E. Berendt (bubnjevi / perkusije, vokali) nastavljaju razbijati žanrove i kovati svoj vlastiti brand alternativnog rocka.

  S utjecajima glazbe koji sežu od The Fixx, The Police, R.E.M., Split Enz, The Smithereens, Crowded House, Rush i Ultravox, njihova eklektična glazbena senzibilnost ostavlja neizbrisiv trag na slušatelju. S tri albuma iza sebe i planiranim izdanjem za 2023., The Splitz nastavljaju se razvijati i pomicati glazbene granice u digitalnoj eri.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR