Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » Marijo Bevanda

Marijo Bevanda

Marijo Bevanda je glazbenik – pjevač, skladatelj glazbe i stihova. Nastanjen je u Međugorju, Bosna i Hercegovina. Istaknuta ostvarenja napravio je sa hip-hop umjetnicima Sove, Mayer, Deniro, Makk, Connect, Priki.

Marijo se već u ranom djetinjstvu počinje zanimati za glazbu, osobito za pjevanje što mu je postalo opsesija i potreba kroz koju se mogao najbolje izraziti. Sa 16 godina počinje se aktivno baviti glazbom na različitim poljima. Od rock nastupa u bendu, glazbenih predstava, snimanja cover pjesama pa do opere. Ipak, pored nezasitne znatiželje za istraživanjem glazbenih žanrova i tehnika pjevanja, glazbeni i izražajni stil gradi na osnovi R’n’B, Soul, Pop i Hip-Hop glazbe koja je najviše i utjecala na njega.

Nakon Magisterija za Glazbenu umjetnost vraća se u studio gdje počinje novo glazbeno poglavlje te počinje sa stvaranjem solo pjesama s kantautorom Srećkom Sušac (Paranojevi), glazbenikom i producentom Gabrijelom Prusina (Mostar sevdah reunion, MASS Studios). Glazbena vizija pjesama temelji se na pop/synthwave zvuku kojeg je prigrlio kao lijepo i nevino sjećanje iz djetinjstva 80ih godina, a tekstovi obrađuju dobra i loša iskustva odrasle dobi.