Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » The Steel

The Steel

The Steel je napuljski hard rock sastav koji čine Tiziano Favero, aka Roy Zaniel, na basu i vokalu, Rino Musella za bubnjevima i Marco Perrone na gitari. Grupa je osnovana 1979. pod imenom Wizard, a osnovali su je Tiziano i Rino. Ubrzo im se pridružio gitarist Santo Carrotta. S ovom postavom bend je 1988. izdao album “We Can Do It”, a 1989. je uvršten u talijansku kompilaciju za metal bendove “Surgery of the Power“.

Nakon što je Santo Carrotta napustio bend i na njegovo mjesto došao Claudio Vitelli, 1990. izlazi novi album “Shiver and Shake“, ali se trio raspao sljedeće godine.

Nakon dugog razdoblja neaktivnosti, Wizard se ponovno okupio 2010. godine te stabiliziraju trio koji je u prosincu iste godine snimio EPStraight to the Unknown“, koji proizvodi i distribuira Radio Entropia Factory.

Velika promjena dogodila se 2016. godine nakon što je trojac snimio svoj novi album “The Evolution of Love” i promijenio ime u The Steel, potpisavši ugovor s Perris Recordsom koji je distribuirao novi projekt na 4 godine.

The Steel je snimio novi album pod nazivom “The Steel II“, dostupan u svim glazbenim trgovinama i uskoro dostupan u CD Audio verziji. Album će promovirati i distribuirati Wanikiya Record/Promotion.

hrHR