Skip to content
Početna stranica » Novosti » Evolucija swinga: Pierre Omer’s Swing Revue

Evolucija swinga: Pierre Omer’s Swing Revue

  Pierre Omer’s Swing Revue u fokusu

  Imamo posebno uzbuđenje za sve ljubitelje glazbe! Voodoo Rhythm Records predstavlja drugi album Pierre Omer’s Swing Revuea.

  Pierre Omer je umjetnik čije glazbene kreacije odjekuju prošlim vremenima, ukorijenjene u zvuku puhačkih sastava, anakronizmu i harmoničnim gudačima. Njegova glazba je mješavina gypsyjazza s istočnoeuropskim folkom, stvorena za vaudevilske doom-blues pogrebnike The Dead Brothers, bend koji je suosnovao na prijelazu stoljeća. Njegov mračni blues trio “Los Gatillos” crpi inspiraciju iz južnog gotičkog naslijeđa, dok se glazbeni korijeni iz ranih dvadesetih godina prošlog stoljeća stapaju s appalachenskim folkom, stvarajući duboki baritonski vokal za “The Night Cruisers“.

  Glas prošlih generacija, sjaj suvremenosti

  Pierre Omer je glazbeni povjesničar koji često istražuje glazbene žanrove prošlosti donoseći ih u suvremeni kontekst. Njegovo najnovije remek-djelo, “Tropical Breakdown“, donosi svježe i moderno tumačenje gypsy-swinga iz vremena Velike Depresije. Album predstavlja spoj lounge glazbe, egzotike i punk rocka, sve obavijeno u atmosferi kupke džinom.

  Odluka da surađuju s Voodoo Rhythm Records za Pierrea nije bila teška, s obzirom na dugogodišnju povijest njihove suradnje. Omer je album snimio u tajnosti negdje u Ženevi, čuvajući lokaciju u tajnosti iz sigurnosnih razloga. Miksevi su napravljene u berlinskom studiju Big Snuff Studios pod budnim okom Nene Barrata (Movie Star Junkies), dok je Monney B (Hell’s Kitchen, L’os Gatillos) radio na drugim pjesmama.

  Pierre Omer’s Swing Revue je već proputovao Europu, nastupajući na festivalima kao što su Bicnic Folk Blues, Montreux Jazz i Pod’Ring Biel. Njihova glazba stvara most između prošlosti i sadašnjosti, osvježavajući naše uši i osvajajući naša srca.

  Zaronite u ovo glazbeno putovanje kroz vrijeme i dopustite da nas njihova glazba provede kroz različite ere i emocije. Ostanite u ritmu, draga djeco Swing ulice, jer je ova glazba stvorena da nas podigne i poveže kroz svjetove prošlosti i sadašnjosti.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR