Skip to content
Početna stranica » Novosti » Kako postati umjetnik: Vodič za one koji ne žele raditi, ali žele biti cijenjeni

Kako postati umjetnik: Vodič za one koji ne žele raditi, ali žele biti cijenjeni

  7 koraka do ultimativne slave u svijetu vizualne umjetnosti

  Korak 1: Odbijte raditi stvarne poslove

  Umjetnici nemaju vremena za dosadne “stvarne” poslove. To je za obične smrtnike. Umjesto toga, živite na rubu siromaštva i ovisnosti o roditeljima ili državi. Pravi umjetnik mora biti gladan, doslovno i figurativno. Budite sigurni da redovito govorite kako vas društvo ne razumije i kako su svi drugi samo “prodavači duša”.

  Korak 2: Budite kontroverzni

  Ako ne možete impresionirati ljude svojim umjetničkim radom, onda ih šokirajte kontroverznim izjavama ili ponašanjem. Sve je dopušteno u ime umjetnosti, zar ne? Potičite skandale, vrijeđajte ljude, radite sve što je potrebno da biste privukli pažnju. Jer, kao što kažu, “loša reklama je bolja od nikakve reklame”.

  Korak 3: Budite “mističan” umjetnik

  Kako bi održali svoj mit o umjetničkoj genijalnosti, morate biti tajanstveni i mistični. Nikada ne odgovarajte na pozive ili e-poštu, izbjegavajte društvene događaje i uvijek budite na rubu društva. Vaša nedostupnost samo će povećati vašu vrijednost i poštovanje koje ćete dobiti od drugih umjetnika.

  Umjetnička Guruistika Vizualna Umjetnost

  Korak 4: Ne prihvaćajte kritiku

  Kritika je za slabiće. Kada netko izrazi negativno mišljenje o vašem radu, jednostavno ih ignorirajte ili ih nazovite neznalicama. Vi ste umjetnički genij, što oni znaju? Vaša umjetnost je iznad takvih sitnih stvari kao što su mišljenja drugih ljudi. Samo nastavite stvarati i ignorirajte sve što vam drugi govore.

  Korak 5: Ukoliko radite skulpture počnite ignorirati materijale i tehnike

  Pravi kipar nema vremena za proučavanje različitih materijala i njihovih karakteristika. Tko želi gubiti vrijeme na takve dosadne stvari? Jednostavno, uhvatite prvi komad gline, kamena ili metala koji vam padne pod ruku i počnite oblikovati. Tko zna, možda ćete otkriti novu vrstu materijala koja će promijeniti svijet kiparstva.

  Korak 6: Kopirajte druge umjetnike

  Originalnost? Tko to treba? Umjetnost je o kopiranju drugih umjetnika. Pronađite popularnog umjetnika i samo kopirajte njegove radove. Tko će primijetiti razliku? To je samo umjetnička inspiracija, zar ne? Samo se pobrinite da ne budete uhvaćeni u svojoj krađi.

  Korak 7: Prodajte svoja remek-djela po astronomskim cijenama

  Ne zaboravite staviti astronomske cijene na svoje umjetnine. Bez obzira na to da li ste početnik ili neprepoznati umjetnik, uvijek se cijenite kao da ste umjetnička ikona. Možda će netko kupiti vašu umjetninu samo zbog cijene. Ako se ne proda, uvijek možete sami kupiti i stvoriti iluziju velike potražnje za vašim radom.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR