Skip to content
Početna stranica » Novosti » Upoznajte američki Hard Rock sastav VoltageHead

Upoznajte američki Hard Rock sastav VoltageHead

  VoltageHead je američki Hard Rock / Metal bend iz Atlante, Georgia, SAD. Osnovan je u kasnu jesen 2018. kada su se Sean MartinDanny Long Chris Tate oprostili od svog bivšeg benda Long Claw (Pavement/Sony Records), zbog smrti njihovog bivšeg pjevača.

  Nesiguran u svoj sljedeći potez, trio se zaključao u svoj studio za probe i počeo pisati i demo kolekciju novih pjesama, nadajući se da će osnovati novi bend i identitet oko sebe. Te će pjesme postati jezgra VoltageHead zvuka. Krajem 2018. udružili su snage s pjevačicom Forest Violette. Nakon audicije s obradom Corrosion of Conformity, napustili su studio te večeri znajući da će imati solidnu budućnost.

  VoltageHead Unbroken

  Pisanje je počelo ozbiljno, a nekoliko mjeseci kasnije, basist/vokalist Sean McMaster pridružio se obitelji. Nakon što je sastavio solidnu setlistu, bend je krenuo na regionalne pozornice diljem jugoistoka kako bi pojačao svoj zvuk i nastup uživo. U srpnju 2019. VoltageHead je ušao u West End Sound (kućni studio izvođača Relapse Records Mastodon) s producentom/inženjerom Tomom Tapelyjem (Mastodon, Elton John, Velvet Revolver, Stone Temple Pilots).

  U samo dva dana snimili su sve pjesme za ono što će u konačnici biti njihovo debi izdanjeUNBROKEN. Nakon masteringa od strane Andyja Vandette (Rush, Beastie Boys, Sevendust, da spomenemo samo neke), bend je bio na regionalnoj turneji i izgradio solidnu publiku za svoj jedinstveni zvuk Groove Metala, ugrađenog u njihove čvrste melodije.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR