Skip to content
Početna stranica » Novosti » 30 godina Voodoo Rhythm Recordsa i kompilacija za “upropastiti svaki party”

30 godina Voodoo Rhythm Recordsa i kompilacija za “upropastiti svaki party”

  Voodoo Rhythm Records svoju priču započeo je prije trideset godina! Ovog mjeseca obljetnica se slavi sa kompilacijom petnaest kompletno otkačenih sastava s kojima su kroz povijest kuće imali čast surađivati. Riječ je o kompilaciji, kako kažu, za “upropastiti svaki party”. Flamenco i Blues u kombinaciji sa Space Garage Rock ‘n’ Rollom, sve dobro pokrivenom Punkom i Synthom. Tko može poželjeti više? Tko je mogao očekivati drugačije? LP verzija kompilacije dolazi u vješto animiranoj omotnici dizajniranoj od strane AndySinboyLukea, no kompilaciju možete naći i u obliku CD-a ili, najjednostavnije, u digitalnoj formi. Za mastering ove legendarne ploče zaslužan je Lo’Spider te njegov Toulužanski Swamp Land Studio.

  Voodoo Rhythm Records

  Kompilacija Voodoo Rhythm Records-a “Voodoo Rhythm Label Compilation Vol​.​5” uvrstila je najbolje od najboljih na svoju listu –the Monsters, Bad Mojos, Destination Lonely, Sloks, Reverend Beat-Man, Izobel Carcia, Trixie and the Trainwrecks, Degurutieni, Nestter Donuts, the Sex Organs, Roy and the Devils Motorcycle, The Devils, E.T. – Explore me, i the Dead Brothers sudjeluju na ovom fantastičnom mixu koji pršti prljavom pravom Rock ‘n’ Roll energijom.

  Voodoo Rhythm Records

  Voodoo Rhythm Records je osnovan u Bernu, Švicarskoj, 1992. godine kao prijeko potrebna platforma za nekontroliranu i kaotičnu anti-mainstream scenu koja nije tražila konformizam u nad-popularnim diskografskim “tvorničkim label trakama”, što je, sve očitije svim čitateljima, nešto što Radio Falš cijeni više od ičega. Stoga i mi slavimo ročkas naših dragih prijatelja iz Voodoo-a, jer ova velika obljetnica predstavlja mnogo više od underground projekta. Voodoo je postao simbol undergrounda i prilike predstavljanja svoje umjetnosti bez ikakvog kompromisa i uvjeta. Više nego pohvalno, već trideset godina unaprjeđuju umjetnost, a što je najbitnije, u tome samo sve više i uspijevaju. Kompilacija koju danas predstavljamo dokaz je fantastičnog uspjeha neafirmiranih anti-mainstream umjetnika cijelog umjetničkog nam svijeta.

  Voodoo Rhythm Records

  Kako sam vlasnik labela, Beat Zeller, kaže: “Stay Trash”. Pa ostanimo pri tome. “Voodoo Rhythm Label Compilation Vol​.​5” postoji kako bi otvorili vrata unutarnjeg svemira te oslobodili sve unutarnje demone da se suoče s našim, kime drugim nego, vanjskim demonima! Suočavanje demona s Rock ‘n’ Rollom je točno što ovih 15 umjetnika na kompilaciji i rade, kaže neosporivo Rock propovjednik Beat Zeller. Švicarski the Monsters singlom “smell my tongue” suptilno najavljuju i svoj novodolazeći album “You’re Class I’m Trash” dok Degurutieni iz Japana svojom “Acme in The Afternoon” napada sve obožavatelje koji uživaju “sick groove” singlove snimljene aparaturama iz prošlog stoljeća. Ovom kompilacijom predstavlja se i novo pojačanje Voodoo labela – Nestter Donuts sa singlom “infeccion“. Kao da je za cijeli život znao da spada u kuću Zellerovih nepripadajućih, predstavlja nam se kao “One Man Band” u Flamenco Trash stilu.

  Nitko ovdje nije za izostaviti, većina se već dugo vremena vrti na Falšu, i svakog od njih smo predstavljali preko svih nam dostupnih platforma. Nešto za istaknuti je da kompilacija nevjerojatno utapa svakog od Voodoo petnaestorice u genijalnu simbiozu, iliti skraćeno, za istaknuti je cijeli album. Labela iz Berna nastavlja u svom ritmu, obećavši nam nova izdanja i ganc nove albume – uskoro! Do tada, nabavite kompilaciju ovdje.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR