Skip to content
Početna stranica » Novosti » Festival VUMfest 2023 u AKC „Garaže“ (Vrbovec)

Festival VUMfest 2023 u AKC „Garaže“ (Vrbovec)

  VUMfest: Proslava urbane kulture i nezavisne glazbene scene

  Vrbovečka udruga mladih (VUM) već 22 godine neprestano radi na okupljanju i podršci mladih ljudi, te promicanju njihovih interesa kroz različite projekte. Ova neprofitna i nepolitička organizacija mladih, osnovana 2001. godine, postala je nezaobilazan akter u kulturnom i društvenom životu grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Njihov moto je jednostavan – zajedništvo, entuzijazam i timski rad.

  VUMfest

  Vrbovec će ponovno biti domaćin jednog od najiščekivanijih glazbenih događaja godine – VUMfest-a. Ovaj festival, koji već tradicionalno okuplja mlade autorske bendove i potiče razvoj glazbene scene, donosi nevjerojatnu glazbenu poslasticu tijekom oba dana trajanja.

  Povratak Antenata na pozornicu VUMfest-a

  Prva festivalska večer, 30.06., bit će ispunjena iznimnim nastupima. Povratnik na VUMfest pozornicu nakon 13 godina, Antenat (sub reggae), kao headliner večeri, garantira fantastičnu atmosferu. S njima će nastupiti i Radio Aktiv, autorski rock/ska/reggae bend koji je nedavno izbacio treći studijski album “Zbiljske vježbe”. Uz njih dolazi nam i talentirana zagrebačka kantautorica Miriiam (indie/folk), proglašena najboljim novim izvođačem godine na Rock & Off-u 2021.

  Nakon koncerata, za pravi afterparty, pobrinut će se DJ Hadji i DJ MKS aka Manje Komercijalni Shanko s svojim nevjerojatnim techno programom nazvanim “Tortura”. A prije koncerata, u chill out zoni, uživat ćemo u DJ Woodoo Ray-u, mladom DJ-u iz Vrbovca, predstavniku autorske i nezavisne DJ scene.

  Nastupi druge festivalske večeri: Ivan Grobenski, Seine, Tidal Pull i Smrdljivi Martini

  Druga festivalska večer donosi još jedan spektakl. Ivan Grobenski, umjetnik koji pjeva na kajkavskom i engleskom jeziku, nedavno je izbacio album “Apocalipstick“, koji je osvojio srca glazbenih kritičara diljem regije. Zatim, tu je Seine, zagrebački bend koji je nastao iz kantautorskog projekta Ivana Ščapeca, opisujući sebe kao “trika, punk i elektroniku”. Tidal Pull, osnivači i kopljonoše Big indie žanra, donose poseban doživljaj glazbe. Sviraju na engleskom, ali pjevaju na hrvatskom, te su proglašeni novim “Velikim praskom godine” na ovogodišnjem Rock & Off-u. Kao šlag na kraju, tu su i Smrdljivi Martini, zagrebački bend koji je nastao u prosincu 2021. iz šale, a svira autorske punk rock stvari s utjecajem raznih žanrova.

  Nakon drugog dana koncerata, nevjerojatni DJ Toxic, pionir hrvatske elektroničke scene, i DJ Pneumatik, mladi perspektivni DJ iz Vrbovca, preuzimat će glazbenu scenu u afterpartyju.

  Program radionica i aktivnosti za djecu i mlade

  Nastupi će se održati na otvorenom prostoru ispred AKC “Garaže”, koji ima kapacitet za otprilike 1000 posjetitelja. Uz vrhunske koncerte, VUMfest nudi i bogat kulturno-rekreativni dnevni program. Prvi dan festivala započinje likovnom radionicom za djecu i mlade, koju će voditi članovi udruge Artoratorij iz Vrbovca. Paralelno s time, Ana Kirnbauer će oslikavati lica djece i mladih (facepaint). Ivan Judaš će voditi radionicu sviranja handpana. Tijekom poslijepodneva, posjetitelji će imati priliku zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku na travi i društvene igre.

  Drugi dan festivala također donosi likovnu radionicu za djecu i mlade, koju će voditi članovi udruge Artoratorij. Također, posjetitelji će moći uživati u raznim sportskim aktivnostima i društvenim igrama tijekom popodneva.

  Ako želite iskusiti vrhunsku glazbu, kvalitetne koncerte i nevjerojatan doživljaj, posjetite VUMfest i budite dio ove nevjerojatne glazbene avanture. Ulaz je besplatan, stoga nemojte propustiti ovaj spektakl!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR