Skip to content
Početna stranica » Novosti » Kompato – samo skupa možemo sve

Kompato – samo skupa možemo sve

  Podrška razvoju suosjećajnosti, samosuosjećajnosti i empatije kod djece i mladih kroz kreativno izražavanje, promocija mentalnog zdravlja djece i mladih

  Kompato na esperantu znači suosjećajnost. Grupa entuzijastičnih socijalnih pedagoginja je, uz podršku Hrvatske udruge socijalnih pedagoga, Ambidekster kluba, Hrvatske udruge socijalnih radnika, Hrvatskog crvenog križa te drugih udruga koje okupljaju stručnjake za prevenciju problema u ponašanju i podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, razvila niz preventivnih radionica u kojima se koriste autorske pjesme i kreativne tehnike za razvoj empatije, suosjećanja te samosuosjećanja kod učenika.

  Radionice su prilagođene za provedbu u osnovnim i srednjim školama. Projekt će pilotno biti proveden ove školske godine 2022./2023. u sljedećim osnovnim i srednjim školama u Zagrebu: Osnovnoj školi Retkovec, Osnovnoj školi Ivana Gundulića, Prehrambeno-tehnološkoj školi, Školi za grafiku, dizajn i medija i Agronomskoj školi.

  Posebnost radionica je u tome što se u njima koriste pjesme, analize teksta autorskih pjesama te kreativne tehnike i tehnike opuštanja kako bi razvile vještine empatije, suosjećanja i samosuosjećanja te potaknule brigu o mentalnom zdravlju učenika.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR