Skip to content
Početna stranica » Novosti » Jelena Oberman: otkrivanje ludog svijeta kroz elektronski zvuk

Jelena Oberman: otkrivanje ludog svijeta kroz elektronski zvuk

  Zaprešić, maleni grad u srcu Hrvatske, ne bi bio prvo mjesto koje biste očekivali kao epicentar elektroničke glazbene scene. Ali onda je tu Jelena Oberman, neustrašiva glazbena kreatorka koja donosi elektronske vibracije u ove mirne krajeve. Njena najnovija kreacija, remix pjesme „Ovaj svijet je lud“, nije samo glazbeni iskorak; to je umjetnička eksplozija koja hrabro izaziva svijet oko nas.

  Svjetlost u tami: remix s tamnim vibrama

  Ovaj svijet je lud” je već bila moćna pjesma, ali sada je dobila novo ruho zahvaljujući Jeleninim glazbenim eksperimentima. U elektroničkom stilu, s pomaknutom notom tamne energije, ovaj remix je gotovo potpuno novo djelo. Od teksta do aranžmana, od produkcije do miksa, svaki aspekt ove glazbe prožet je Jeleninim genijem. FM Mastering potpisuje zvuk koji prožima prostor.

  Vizualna umjetnost na starom mjestu: snimanje na lokaciji Novih Dvora

  Videospot za ovaj remiks nije samo običan video uradak. Jelena je, uz pomoć svog supruga Roberta Obermana, odabrala lokaciju stare školu u zaprešićkim Novim Dvorima kao svoje platno. “Zahvaljujući sjajnoj lokaciji upravo za ovu pjesmu i temu o „ludom svijetu u kojem živimo”, u jedno dopodne uspjeli smo snimiti jedan pravi, kratki, pomalo horor film“, dijeli Jelena.

  Zanimljivo je da su već dva spota, uključujući i originalnu verziju “Ovaj svijet je lud“, snimljeni na ovoj atraktivnoj lokaciji. To nije slučajnost. Kroz svoje umjetničke odluke, Jelena namjerno istražuje kulturno-povijesno bogatstvo ovog mjesta, stavljajući ga u središte priče.

  Eksperimentacija i uspon: Jelena Oberman na glazbenoj sceni

  Iako je Jelena Oberman u glazbenom svijetu tek odnedavno, njena kreativna energija je nepobitna. Od pojave sa svojom pjesmom “Korona” krajem 2020. godine, objavila je 7 samostalnih singlova, jedan remix i EP s pet pjesama. Njene pjesme su mješavina žanrova, prava glazbena odiseja. Ona je umjetnica koja ne slijedi trendove, već ih stvara.

  Osim što je nadarena glazbenica, Jelena je i producentica. Njena sposobnost da stvori zvučne pejzaže koji diraju dušu dodaje dubinu njezinim stvarima. Njeno glazbeno putovanje nije samo put prema slavi; to je put prema umjetničkoj slobodi.

  Zaronite u ludilo: poslušajte i pogledajte

  Ovaj remix nije samo glazba. To je iskustvo. Poslušajte ga na svim glazbenim platformama i dozvolite da vas Jelenina glazba provede kroz ludilo i nazad. A za vizualni doživljaj, svakako pogledajte video spot na YouTubeu.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR