Skip to content
Početna stranica » Novosti » Grčki rockeri Homo Sapiens predstavljaju novi singl i album

Grčki rockeri Homo Sapiens predstavljaju novi singl i album

  Grčki rock sastav Homo Sapiens (Atena) predstavljaju svoj novi singl All Roads Are For Us“. Uza singl najavili su i album pod imenom “Rebirth” koji će izdati krajem ove godine pod okriljem Ikaros Records-a. Za video produkciju koja dolazi uz singl zaslužni su Babis Mihalopoulos te Nikolaos Ntiniakos, Artistic Podcast te Nea Polis Lighting.

  Rebirth” je snimljen u Ateni, točnije, u studiju pjevača sastava Homo Sapiens – Pantelisa Grevenitisa. Mix zvuka odradio je sam sastav, dok se za master pobrinuo Nikos Poulakis (Ms Tick Productions). Vizualni dizajn albuma kreacija je Simosa Nomidisa (aka Breaking Moves). Homo Sapiens osnovan je sredinom 90-ih, te su nakon koncerata, proba i pstalih kulturoloških traganja odlučili da je vrijeme izraziti se kroz vlastite stihove.

  Homo Sapiens Rebirth

  Homo Sapiens – početak i veliki povratak

  Babis Hinikiamis (vokali), Manolis Tsafos (gitara), Mihalis Georgoudakis (bas gitara) te Mihalis Tsafos (bubanj) debitirali su pjesmom “Kokkino” (=Crvena) koja je bila uključena u Dimitris Dimitrakas kompilaciju Rock ‘n’ Roll Helpings II“. Nekoliko mjeseci kasnije, te već nam davne 1995. godine, objavili su 7” singlicu “Eikones Apo Kosmo Thavmasto” (=Slike Čudnovatog Svijeta) u suradnji s Wipe Out Records-om. To vrijeme Homo Sapiens ispunio je binama. Prisustovali su na mnogim događanjima kao headlineri ili kao predgrupa mnogim poznatim glazbenicima. Pa tako nakon niza performansa uživo sa poznatim umjetnicima kao što su Vaggelis Germanos, Magic de Spell, Panx Romana i mnogi drugi, dobro tempirano objavljuju svoj prvi LP Oneira Kai Efialtes” (=Snovi i Noćne More) 1997. godine.

  Homo Sapiens

  Šulja se 1999. godina, te sastav mijenja ime u Stagones Kapnou (=Smoke Drops), te dokazuju zrelost sastava predstavljanjem novog LP-a “Eida” (=Vidio sam). Grupa se nastavlja pojavljivati na binama na još kratko vrijeme, nakon čega tragom nestaju i uzimaju veliku pauzu koja je trajala oko dugih deset godina. Pauza je završila 2010. godine, kada su se članovi sastava ponovo okupili, i krenuli u novi pothvat. Prebacivši se na engleski jezik uspješnije su i prenosili svoje stečene utjecaje na nove pjesme. Samo neki od tih uzora sastavu su Stevie Ray Vaughn, Eric Clapton, Bauhaus, Rory Gallagher, Metallica i U2.

  Iako je ponovno okupljanje cijele ekipe bio naizgled jednostavan plan, današnji uvjeti i situacija natjerali su Babis Hinikamisa da naposlijetku napusti ideju ponovnog okupljanja. To je ostatak grupe dovelo do Pantelisa Greventisa koji je preuzeo ulogu pjevača, doprinoseći na svoj jedinstven način koji je savršeno uklopio u novi album “Rebirth” koji će biti objavljen ove godine u suradnji s Ikaros Recordsom.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR