Skip to content
Početna stranica » Novosti » Novi singl i kako je nastao Kheops One

Novi singl i kako je nastao Kheops One

  Band “Kheops” nastao je 2006. u Daruvaru (Hrvatska), zamišljen je od početka kao autorski rock band, no svirali su i poneke covere, uglavnom najvećih rock, blues te hard rock izvođača.

  Kheops One singl

  Članovi prve postave su bili Goran Vedriš (solo gitara i autor pjesama), Frelih Slobodan (ritam gitara), Marko Kovačević (bass gitara), Alen Kralj (bubnjevi) te Dino Purić (vokal). Kroz nekoliko godina postava se dosta mijenjala, no 2011. su u Požegi u Studio Depth snimili svoj prvi EP pod imenom “Silhouettes“. EP je publika jako dobro prihvatila. No kako su u jednom trenutku svi napustili Daruvar, članovi su se nastavili baviti glazbom svirajući i nastupajući sa drugim bendovima. Goran je studirao u Osijeku, i svirao po lokalnim klubovima akustik koncerte sa nekoliko prijatelja.

  2014. je Dino zbog studija doselio u Osijek pa smo tom prilikom nakratko oživjeli priču o “Kheops” no sa pjesmom na hrvatskom jeziku “Ti želiš da je kraj“. Ubrzo nakon toga Goran seli u Njemačku, i nakon 6 godina pauze od javnog bavljenja glazbom, nakon što je pronašao nekoliko vrhunskih glazbenika, ponovno pokreće priču o autorskom bandu, sa novom inačicom banda “Kheops One“, u profesionalnom studiju u Freisingu (Bavarska).

  Kheops One feat Ailyn Mondragon

  Našavši preko društvenih stranica Ailyn Mondragon, sjajnu pjevačicu sa Filipina, te vrhunskog producenta Johannesa Thena, koji za potrebe studijskog snimanja povlači u ekipu sjajnog bubnjara Marcusa Haucka. U kolovozu 2020. izlazi prvi singleSunshine” koji prolazi sjajno kod publike i doživljava vrlo veliku radijsku eksponiranost. 

  Kheops One singl

  U siječnju 2021. uslijedio je i drugi jako uspješni single “Prisoner Of Love“. Nedugo nakon toga bendu se pridružuju 2 hrvata koji su također “trbuhom za kruhom” iselili u Njemačku, Vladimir Šoštarić na basu te Tihomir Vučajnk na ritam gitari. Najnoviji single “End Of The Game” Goranova je autorska pjesma iz 2009 godine, još sa EP-a Silhouettes, ponovno snimljena i usavršena. Autor glazbe i aranžmana je Goran, a autori teksta su Goran Vedriš i Josipa Tomola. Plan sastava jest do kraja godine izbaciti barem još jedan single. 

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR