Skip to content
Početna stranica » Novosti » Scarlet Notes i novi singl “Stranci”

Scarlet Notes i novi singl “Stranci”

  Scarlet Notes, nezaustavljiva sila alter rocka iz Zadra, vraća se s novim singlomStranci“, koji obećava osvojiti srca slušatelja svojom pamtljivom melodijom i mističnim tekstom.

  Scarlet Notes

  Jere Šešelja, poznati producent nagrađivan Porinima, stoji iza odlične produkcije singla, koja dodatno pojačava snagu i emociju pjesme. Spot koji prati pjesmu, u retro stilu, djelo je talentirane redateljice Nadje-Matije Fatović, stvarajući atmosferu koja savršeno nadopunjuje glazbenu priču.

  Ovaj bend, predvođen vokalisticom Zrnom Zuber i gitaristom Leonardom Jakšićem, poznat je po svojoj moćnoj glazbi i nevjerojatnoj energiji koja prožima svaki nastup i snimku.

  Pitali smo Leonarda kako uopće izgleda njihov proces stvaranja, a on nam je ovako odgovorio:

  >>Sestra i ja se, recimo šest mjeseci osjećamo izuzetno loše, i onda… HA HA… onda to počnemo pretakati u nekakve tužne stihove. Onda se ja sljedećih šest mjeseci mislim nad tim stihovima – što tu valja, što tu ne valja – onda se nekako iz toga počne pojavljivati nekakva melodija i onda ja počnem slagati gitare i baseve i tako…
  …Puno promišljanja o tome što smo krivo napravili u životu HA HA HA<<

  Singl “Stranci” donosi svojevrsnu introspekciju u karakteristike kozmosa, istražujući putanje koje se presijecaju i mimoilaze, ostavljajući tragove nedodirljivih želja i težnji. Pjesma odiše mistikom i mnogostrukim emocionalnim slojevima, što je postalo prepoznatljivo za Scarlet Notes.

  Scarlet Notes
  Scarlet Notes – “Stranci”

  A evo kako sigl objašnjava sam Leonardo Jakšić

  >>„Stranci“… to je jedna pjesmica…
  Dosta naših pjesama tako nastane da mi zamislimo nekakvu hipotetsku situaciju i onda gledamo kud bi nas ta priča mogla odvesti…
  Mene uglavnom nadahnjuje nekakva tuga – tako bih to možda opisao. Zato što se s takvim pjesmama, nekakvim tužnim pjesmama , najčešće i poistovjećujem kad slušam druge izvođače.
  Kad gledamo takvu nekakvu situaciju, „Stranci“, to je jedna hipotetska situacija kad imamo dvije zamišljene osobe koje su možda idealne jedna za drugu, ali u nekom svijetu u kojem se oni zapravo nikad neće susresti.
  Tako je nekako početna ideja bila. Ja sam to pretočio u stihove aaaa ne znam… ha ha
  Probao sam pretočiti, koliko sam uspio ne znam, ali u onom trenutku kad smo je pisali eto… ispala je takva kakva je.<<

  Scarlet Notes – Stranci

  Scarlet Notes-i najavljuju EP koji će biti objavljen u svibnju, s pet autorskih pjesama koje će dodatno osvježiti i proširiti njihov glazbeni opus. Bend se također sprema za live nastupe, a prvi od njih će biti 17. ožujka u Zagrebu u sklopu Peperton Live Festivala.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR