Skip to content
Početna stranica » Novosti » The Monsters objavili novi album – “You’re Class I’m Trash”

The Monsters objavili novi album – “You’re Class I’m Trash”

  Švicarski garage punk rock sastav The Monsters izbacio svoj deveti album pod nazivom “You’re Class I’m Trash”

  Ovog petka čeka nas prava rockabilly-garagepunk rock poslastica. The Monsters objavljuje svoj veliki deveti album! Naš CD se već danima vrti na repeatu, a prije nego i vi nabavite svoju ploču ili CD, falš recenzija.

  The Monsters You're Class I'm Trash

  Smješteni u središtu Švicarske nalazi se čudesan grad Bern. To je mjesto gdje se svjetski lideri redovito sastaju, srednjovjekovna arhitektura iz 12. stoljeća graciozno presijeca novomoderan dizajn, te je mjesto na kojem je nastala Einsteinova teorija relativnosti. Pojam “klasa” je sinonim ovom gradu s obzirom na njegovu povijesnu i kulturnu baštinu. No, u ovom slučaju zvuka motorne pile na čeliku legendarnih bernskih garažnih punkera The Monsters, klasa je za njih potpuno nebitan pojam. Zahvaljujući COVID-19, život na turneji ove bernske trash mašine je zaustavljen. Unatoč svemu, iskoristili su svoje novopronađeno vrijeme pisanjem i snimanjem apokaliptičnih, hi-speed-boogie-fuzz-garagetrashrocknroll pjesama.

  The Monsters također su ovim albumom uspjeli sklopiti ugovor s švicarskim filmskim kompozitorom – Mariom Batkovićem – za pomoć u skladanju soundtracka za horror operu, koja će uskoro biti i službeno najavljena.

  The Monsters osnovan je 1986. godine kao alternativa popularnoj glazbi tog vremena (npr. Disco, Pop). Miješajući rockabilly s garažnim punk rockom, ubrzo su zaradili vlastiti dobro prepoznatljivi brend. Kako sam Beat Man objašnjava brend grupe: “Garažni Tinejdžerski Primitivni Chainsaw Rock ‘n’ Roll Trash Masakr” držao ih je na vrhu. Potražnja za The Monsters-ima bila je velika, a turneje još veće. Festivali su se redali, koncertne hale čekale. Sve od dalekog istoka i Japana, južno sve do Brazila, sjeverno skroz do Skandinavije, zapadno čak do New York-a – putovalo sve i sviralo svugdje.

  Snalaženje u novopronađenom vremenu

  Kad ono, niotkuda, 2020. godina dolazi, udara, i pogađa! Svi smo u nevjerici dok gledamo kako sva nada leti van našeg stadiona – 2020. godina pobjeđuje optrčavanjem na našu sramotu. Svijet ulazi u potpunu blokadu i svima mijenja planove, pa i našim glavnim junacima ove recenzije. Mogućnost turneje se ne nazire, vrijeme je da The Monsters iskoristi priliku i snimi nešto novo. Posvetili su dva tjedna kreiranju nove glazbe, te još dva u studiju na snimanju i – Voilà! Trinaest sirovih, glasnih live snimka. Što sam Beat Man kaže na novi album?

  Tekstualno, album je potpuna katastrofa koja se sastoji od 120 riječi, kvragu, neke od tih riječi na LP-u niti nemaju smisla! Zapravo, album je u potpunosti smeće, ali ga volimo! Volimo ga toliko jako da smo ga odlučili objaviti te uvući još dvije etablirane izdavačke kuće da album izdaju zajedno s nama!” Ponosno je objasnio Beat Man.

  The Monsters You're Class I'm Trash

  Sounds of Subterrania izdaje posebno pletenu omotnicu ograničenog izdanja, dok Slovenly Records objavljuje LP sa svim pjesmama pjevanim na Schwitzerdütschu, materinjem i službenom jeziku benda u Švicarskoj. Tek par milijuna ljudi govori taj čak niti pisani jezik, te ga rijetko tko može naučiti bez poznavanja izvornog govornika. U svakom slučaju, Slovenly Records-u se svidjela ideja pa su je prihvatili. Naslovnica albuma “You’re Class I’m Trash” umjetničko djelo je Jerrya Haengglija, bernskog nadrealističkog slikara.

  Ono što smo slušanjem albuma “You’re Class I’m Trash” shvatili, to je da će čak i dugogodišnji obožavatelji grupe biti zapanjeni “golotinjom” ovog albuma. Beat Man se još jednom iskazao kao istiniti maestro sastava, te je svojim ikonskim rašp glasom izgrebao pjesmu po pjesmu – kao i uvijek, ali i još malo više – do kostiju. Cijeli album obećanje je paklenog putovanja u prazninu, ali mi vam s time jamčimo i vječno uživanje – bez jamstva na vaše mentalno blagostanje.

  Kupite svoj primjerak – ovdje.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR