Skip to content
Početna stranica » Novosti » Movie Star Junkies: noir oda melankoliji

Movie Star Junkies: noir oda melankoliji

  U svijetu glazbe postoje bendovi, a zatim postoje i Movie Star Junkies. Ova iznimna skupina iz Torina (Italija), stvorila je svoj jedinstveni pečat, miješajući poetičnu dubinu sa surovim sirovim zvukom.

  Od noir fikcije do melankoličnih melodija

  Inspirirani velikanima noir/hardboiled književnosti poput Dashiella Hammetta, Jamesa Caena i Jima Thompsona, Movie Star Junkies su stvorili glazbu koja nije samo slušanje, već i doživljaj. Njihov hit “Evil Moods” posvećen je tim ikonama, a tekstovi sežu od autobiografskih do dubokih promišljanja inspiriranih tim književnim velikanima.

  Ovaj sastav nije samo izvođačka grupa; to su umjetnici koji svoje putovanje prema Americani i folku komuniciraju kroz gitaru i riječi. Njihov zvuk je poput putovanja kroz sunčane prostore Italije, s povremenim skretanjem prema folk i americana tonovima, da bi se zatim vratili mračnijoj sirovoj energiji. Njihove ploče, uključujući „Melville“ iz 2008. i „Evil Moods“ iz 2014., odišu autentičnom sirovošću, tjerajući nas da zaronimo u svijet njihovih misli.

  Svojstveni stil u moru klasičnih utjecaja

  Movie Star Junkies su svoju glazbenu avanturu započeli 2005. godine, a od tada su postali sinonim za inovativnu glazbu koja ne slijedi trendove, već ih postavlja. Njihove turneje po Europi, suradnja s bendovima poput Jon Spencer Blues Explosion i Lost Sounds te činjenica da su stvorili vlastiti žanr u svijetu garažnog rocka pokazuju dubinu njihove kreativnosti. Njihova glazba nije samo zvuk, već priča o snazi umjetničke vizije.

  Voodoo Rhythm – krila garažnog rocka

  Dragi naši zaljubljenici u glazbu, konačno smo uspjeli prikupiti ta tri famozna dugometražna albuma omiljene talijanske grupe Movie Star Junkies! Od sada moći ćemo uživati u noir ritmu i na Radiju Falš.

  Ono što nam prvo stiže jest “Melville“, prvo izdanje benda, predstavlja pravi dragulj u svijetu Garage Punk glazbe. Njihova energična izvedba i autentičan pristup glazbi odmah su privukli pažnju slušatelja diljem svijeta. Ovaj album je sjajan podsjetnik na doba kada je Garage Punk ponovno procvjetao, a Movie Star Junkies bili vođe tog pokreta.

  Uživajte u glazbi i neka vas Movie Star Junkies povedu na uzbudljivo putovanje kroz svijet sirove i iskrene glazbe.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR